Tema Ljud! Det låter om årets Bokmässa

 

Ljud nytt tema på Bokmässan 2023

Bokmässan 2023, den 39:e i ordningen att samla författare, läsare, förläggare, journalister, lärare, bibliotekarier och många fler på Svenska Mässan i Göteborg, får ett nytt tema i tillägg till de tidigare lanserade Judisk kultur och Staden. En fängslande berättelse och en skicklig berättare har alltid kunnat trollbinda lyssnare. Med temasatsningen Ljud låter Bokmässan ljudboksförfattarna, poddarna och inläsarna möta sin publik.

Temat är under utformning och kommer att bestå av flera delar. I en publik del, centrerad kring ett område på mässan, tar ljudböcker, poddar, poddböcker och ljuddraman plats på flera scener. Här får den lyssnande läsaren både bredd och fördjupning, och poddlyssnaren möter sina favoriter. I seminarier och branschmöten skapas utrymme för samtal och dialog i både väntade och oväntade konstellationer.

 

– De senaste åren har vi sett ett explosivt intresse för ljudformatet, och med det ett utforskande av nya uttryckssätt. Berättandet utvecklas – och litteraturen. Som Nordens största mötesplats för litteratur och samhällsfrågor är det självklart att ge detta utforskande plats och möta publikens efterfrågan. Samtidigt vill vi förstås skapa utrymme för de viktiga diskussioner som uppstått kring ljudformatet, om dess roll i bok- och mediebranschen, dess funktion inom bildning och utbildning och om hur framtida korskopplingar mellan litteratur och ljud kan komma att se ut, säger Oskar Ekström, programchef på Bokmässan i Göteborg.

 

Bokmässan har sedan starten 1985 strävat efter att skapa sammanhang där författare möter sina läsare. Idag läser många av oss både med ögon och öron, samtidigt som skärningspunkten däremellan ofta blir föremål för debatt. Tema Ljud kommer på flera sätt spegla den senaste tidens stora intresse för ljud som form, och utforskandet av nya uttryckssätt. Läs och lyssna mer om temat här.

 

Mediepartner till tema Ljud är Podplay.

Om Bokmässan

Bokmässan i Göteborg pågår under 28 september – 1 oktober 2023 på Svenska Mässan. Seminarieprogrammet presenteras i Stockholm och Göteborg den 8 juni. Årets teman är Judisk kultur, med kulturinstitutionen Judisk kultur i Sverige som hedersgäst, Staden samt Ljud. Bokmässan Play är idag en integrerad del av Bokmässan och erbjuder litterär streaming året runt. Läs mer om Bokmässan på www.bokmassan.se


Om Podplay

Podplay är Bauer Medias digitala podcastplattform och finns tillgänglig på podplay.se och som app till iPhone och Android. På Podplay finns tusentals populära poddar inom bland annat true crime, dokumentär och komedi. Lyssna när du vill, var du vill – helt gratis.


Medellande Bokmässan, Göteborg

 

 

   

 

Kulturexpress   ISSN 1862-1996

10  Augusti  2023